© www.terdries-ghz.be - Do not use our content without permission.

Klassen

Puppyklas Voor honden vanaf de leeftijd van 3 tot +/- 6 maanden. De honden dienen volledig gevaccineerd te zijn. In de puppyklas wordt je hondje gesocialiseerd en krijg je informatie en tips over de opvoeding van je pup. In de puppyklas wordt de basis aangeleerd van het volgen, de houding lig en zit, oproepen, apporteren, laten betasten van je pup, toestelgewenning enz. Neem naar de les altijd een speeltje mee en een apart apportje, goed geurende beloningssnoepjes zoals bijv lookworst of een tv worstje, in kleine stukjes gesneden. Een harnas, strop- of slipketting is niet toegestaan.

Juniors Voor honden tussen de leeftijd van 6 maanden tot 9 maanden die de puppyklas bij Ter Dries hebben gevolgd. Bij de juniors leert U samen met Uw hondje de oefeningen uit de puppyklas verder af te werken, tevens worden er nieuwe oefeningen aangeleerd zoals zit-voor, blijven en apporteren.

A-klas Voor honden ouder dan 6 maanden of honden uit de juniors die ouder zijn dan 9 maanden en wat meer tijd nodig hebben om de oefeningen aan te leren. In de A-klas leert U samen met Uw hondje de oefeningen uit de puppyklas verder af te werken, tevens worden er nieuwe oefeningen aangeleerd zoals zit-voor, blijven en apporteren.

 

B-klas Voor honden die geslaagd zijn voor de overgangsproef van de juniors en A-klas. In de B-klas worden de oefeningen uit de juniors en A-klas verder afgewerkt. De nieuwe oefeningen “los volgen” en “terug sturen naar de plaats” worden aangeleerd.

C-klas Voor honden die geslaagd zijn voor de overgangsproef van de B-klas. In de C-klas worden de honden voorbereid op de socialiteitsproef van de KKUSH en op het gehoorzaamheidsbrevet van de KKUSH.

Debutanten Voor honden die geslaagd zijn voor het gehoorzaamheidsbrevet van de KKUSH. Verschillende variaties op de oefeningen worden getraind ter voorbereiding op Programma 1.

Programma 1 Trainen in programma 1 kan indien men op gehoorzaamheidswedstrijd debutanten minimaal 8 keer 85 of 5 keer 90 of 3 keer 95 punten behaald heeft. Verschillende variaties op de oefeningen en op verschillende toestellen worden getraind ter voorbereiding op programma 2.

Programma 2 Trainen in programma 2 kan indien met op gehoorzaamheidswedstrijd programma 1 minimaal 8 keer 90 of 5 keer 95 punten behaald heeft. Verschillende variaties op de oefeningen en op verschillende toestellen worden getraind.